VANNSKREKK I FORSIKRINGSBRANSJEN

Vannskader er dyrt – derfor gir forsikringsselskapene opptil 30% rabatt ved installert lekkasjesikring


Omtrent 80 % av alle skademeldingene på bolig som kommer inn til selskapene er relatert til vannskader. Folk flest tenker nok ikke så mye over trusselen vannskader utgjør. Mange er heller ikke klar over at de kan gjøre noe med det uten at det koster så mye. Det er vannskader relatert til ulike former for rørbrudd inne i boligen som forekommer hyppigst. Også mange vannskader skyldes vanninntrenging utenfra i perioder med mye nedbør.

På bakgrunn av dette er det kanskje ikke så rart at forsikringsselskapene tilbyr en ganske solid rabatt når lekkasjesikringsutstyr er montert.

Helt opp til 30% kan kundene få i premierabatt når et FG-godkjent system som Waterguard er montert.

Eldre boliger spesielt utsatt!

Vannskader opptrer hyppig i ­Norge, i 2015 skjedde det i snitt hvert 5. minutt! Bare i juni, juli og august forventes rundt 20.000 vannskader i norske boliger, til en kostnad av nærmere en milliard kroner. Som regel skyldes skadene lekkasjer fra vannrør. Spesielt boliger fra 50-, 60- og 70-tallet har rør som er utsatt for lekkasje. Det beste er å skifte ut disse rørene før de er utslitt, men for mange blir dette et tiltak som nedprioriteres. Da er det viktig å være føre var. –

Vannskader som oppstår i ferien er ofte omfattende og dermed kostbare, siden vannet får flomme utover i dagevis før skaden oppdages. Hvis du stenger hovedstoppekrana før du reiser, kan du være ganske trygg. En annen god måte å sikre seg på, er å få montert en lekkasjestopper i boligen.

Dette sier forskningsleder Lars-Erik Fiskum hos Vannskadekontoret ved SINTEF Byggforsk.

Fiskum, Sintef