Selv om vinteren kan være herlig på mange måter, kan den by på utfordringer.
Hva bør man gjøre om ingenting kommer ut av vannkranen?

Om røret ditt har frosset kan det føre til kostbare skader på boligen din. Rør som sprekker på grunn av frost kan føre til store skader på våtrommet. Plutselig treffer kulden og det kan by på en dyr overraskelse..

Det er først og fremst viktig at du har stengt av vannledninger du ikke bruker. I tillegg finnes det noen tips man kan følge slik at man kan unngå frosne rør og lekkasjeskader.

Lukk kjellervinduer og ventiler. Det tar ikke lang tid før rørene fryser om de er i nærheten av et vindu. Vedlikehold har også mye å si. Sluk og vannlåsene bør renses mins én gang i året og vannslanger til maskiner bør byttes ut omtrent hvert tiår. Nye avløpsrør som man ofte finner under vasken er i dag laget av plast. Plast utvider og trekker seg sammen når man bytter på kaldt og varmt vann. Derfor må man huske å sjekke jevnlig om det er behov for å stramme mutterne på skjøtene. Kontroller i tillegg at vannlåsene er tette og tørre slik at du unngår lekkasjer.

Røret frøs likevel, hva gjør jeg nå? For all del, ikke bruk ild! Det enkleste måten er å øke romtemperaturen slik at rørene tiner. Fyr i ovner og sett opp dørene til der det har fryst. Er du en av de tålmodige kan du bruke hårføneren til å varme opp rørene. Vann som er frosset til is øker volumet med ti prosent, derfor må du tappe hovedkrava for vann. Dersom det har skjedd en lekkasje må du ta kontakt med forsikringsselskapet og kontakte en rørlegger. Selv om det er kjipt, er det absolutt ikke flaut å be om hjelp.